Back to All Events

Mannencirkel


  • Mahara 123 De Clercqstraat Amsterdam, NH, 1053 AK Netherlands (map)

'Ja maar we zijn toch allemaal mensen? Waarom moeten we met mánnen bij elkaar komen?'

Aldus mijn hoofd. En een terechte vraag vind ik. En toch snap ik het, zeker sinds ik een week door de bergen in Ierland trok met Rob en Teun en tenten en rugzakken. En toch kwam de vraag weer op toen Rob en Pieter mij uitnodigden voor hun eerste mannencirkel in Amsterdam.

Ik ben gegaan, heb het ervaren en opnieuw gesnopen. Met mannen bij elkaar komen in een ruimte waar we helemaal mogen zijn met wat er is, waar we delen wat er in ons leeft, elkaar en onszelf ont-moeten — voorbij alle ideeën en patronen over wat het betekent om 'man' te zijn, is gewoon heel en goed.

En nu mag ik periodiek de groep faciliteren, in een yurt die in een binnentuin van Amsterdam staat, ver van het lawaai op straat.

Ik vind het een eer, gaaf, kicken, leuk, en mannelijk — wat dat ook moge betekenen. Aanmelden doe je via mannenkracht.nl/doe-mee — niet via Facebook of email.

Welkom.