Back to All Events

Vrij met Geld

 • Idéfix 99 Bloemgracht Amsterdam, NH, 1016 KH Netherlands (map)
De les die we (n)ooit op school krijgen thumbnail.jpg

‘Wat weerhoudt mij van een leven dat aanwakkert, vervult en klopt?’ Iedereen met deze vraag zal zo zijn antwoorden hebben; meestal beginnen ze met ‘ja maar’, gevolgd door iets met ‘geld’ en ‘moeten’ en ‘verdienen’.

Wanneer we onze angsten en overtuigingen voor waar aannemen, werken ze enorm beperkend. Maar zodra we de mogelijkheid toelaten dat ze niet waar zijn, verliezen ze aan kracht en worden ze een deur naar een andere werkelijkheid.

Deze avond is zo’n deur. Een intieme setting waarin we onze beklemmingen, vragen en nieuwsgierigheden rondom geld kunnen ontmoeten. Omdat volledig open luisteren, naar onszelf en naar elkaar, ruimte maakt voor inzichten en verlangens die soms al heel lang verstopt zitten.

Het verwondert mij elke keer weer hoe deze ruimte inspireert, verbindt en sterkt.

Als je:

 • vragen hebt bij jouw verhouding tot geld;

 • ronduit gestrest raakt van geld, en moeten verdienen;

 • je verlangt naar een leven dat aanwakkert, vervult, klopt;

 • je soms alleen voelt op je weg;

 • benieuwd bent naar de ruimte voorbij ‘ja maar’;

heet ik je van harte welkom, of je nou zes of zesennegentig bent en ook als je alleen wilt komen luisteren.

Na een ongewone kennismaking zal ik kort delen over mijn inzichten sinds ik ben gaan kijken naar wat geld is, écht, om een avond te begeleiden waarin we niet discussiëren maar op ontdekking gaan.

Deelnemen:

 • Dit wordt een intieme bijeenkomst met maximaal 20 deelnemers.

 • Aanmelden doe je via deze link (niet via Facebook of Meetup.com).

 • Ik hanteer een commitment-bijdrage van €10, vooraf te voldoen. Na afloop vraag ik je om te geven wat voor jou goed en kloppend voelt.

 • Als je de commitment-bijdrage niet kunt betalen, neem dan contact met me op via mundo@astronautsonearth.org of 06-42929376. Waar een wens is, is een weg.

 • Voor Idéfix-leden geldt de vrije ledentoegang.

 • Inloop 18:30, start 19:00, afronding 22:00 uur.

 • Thee, koffie en water staan klaar; ander lekkers kun je aan de bar bestellen.

‘Voor iedereen die zich weleens afvraagt waarom hij/zij zijn/haar keuzes laat afhangen van geld: Mundo kan je haarfijn uitleggen wat geld is en hoe zijn relatie met geld in de afgelopen jaren is veranderd. Ik wil niet teveel verklappen, maar het is fascinerend, mindblowing en verademend om naar hem te luisteren.’
— Essa Bloemers

‘Mundo nam mij mee naar de grenzen van mijn comfort er net daarbuiten. Dat was een verrijking. Dank!’
— Wicher Schols

‘Nee, hij had niet alle antwoorden, maar deelde wel zijn ervaringen met me die hem geholpen hadden om hem een vrijer mens te maken. Dit heeft in de loop van 2017 zo ongelooflijk veel verschil gemaakt in mijn leven… En ja, ik ervaar nog steeds verkrampingen hier en daar rondom het begrip geld. Ik blijf leren met vallen en opstaan. Maar het zijn niet meer dan echo’s van de pijn die ik begin dit jaar ervoer.’
— Klazien Schaap

‘In de twee jaar dat ik Mundo nu ken, inspireert hij mij enorm met zijn reis om te leven vanuit vrijheid en verbinding. In de maanden dat hij zonder geld leefde en ook nu hij weer mét geld leeft, rammelt hij zacht en soms hard aan de fundamenten van de financiële systemen. Stelt vragen, met name aan zichzelf. Springt in het diepe en is enorm eerlijk over wat hij daar tegenkomt. Hij houdt een liefdevolle spiegel voor. En hij is een geweldige verhalenverteller.’
— Ymkje van der Haar

Earlier Event: 18 January
WeWorldwide Diner
Later Event: 26 March
Creatief met Geld