Back to All Events

Creatief met Geld (Amsterdam)

  • Idéfix 99 Bloemgracht Amsterdam, NH, 1016 KH Netherlands (map)
Creatief met Geld

Hoe kun je doen wat jou ten diepste vervult en daarmee in je levensonderhoud voorzien? Hoe laat je wensen in vervulling gaan als je geen geld hebt voor die vervulling? Hoe geef je geld een dienende, zorgzame en creatieve rol binnen je idee of bedrijf?

Dromen worden vaak weggejaagd door het idee dat je hart volgen duur is, of gewoon niet kan want ‘ja maar’ gevolgd door iets met ‘geld’. Maar met de juiste houding is er altijd een weg. Deze tweedelige workshop is een speeltuin voor die houding. Wat we níet in gaan doen, is antwoorden vinden op de plek waar we problemen zien. Wat we wél gaan doen: ’moeten' en ‘verdienen’ en ‘business modellen’ transformeren tot ideeën die zin geven in plaats van vreten.

Over deze workshop:
Trouw blijven aan een idee dat vanuit je tenen komt, ook als de wereld om je heen dat een ontzettend slecht idee vindt… Mogelijkheden zien terwijl je ze nog niet ziet, en ze ook nog eens in je uppie ontwaren… Alleen ben je een makkelijke prooi voor ‘ja maar’. Gelukkig maakt samen niet alleen wijzer en sterker; het is meestal ook veel leuker.

Deze workshop brengt niet alleen inspiratie, herkenning en steun voor je creërende weg; tussen deel 1 en 2 ga je ook durven, vallen, staan en gaan — oftewel: waarmaken. Dus neem je vragen, verlangens of nieuwsgierigheid mee, stel jezelf open voor een creativiteit die er misschien allang is, en laten we verwonderd van onszelf en elkaar leren.

Deelnemen:

  • Dit wordt een intieme, tweedelige bijeenkomst met maximaal 12 deelnemers.

  • De tweede avond is een week na de eerste avond; tijden zijn hetzelfde.

  • Aanmelden doe je via deze link.

  • Ik hanteer een commitment-bijdrage van €20, vooraf te voldoen. Jouw gift, na afloop van de tweede avond: €30, of meer, of minder — wat voor jou goed en kloppend voelt.

  • Als je de commitment-bijdrage niet kunt betalen, neem dan contact met me op via mundo@astronautsonearth.org of 06-42929376. Waar een wens is, is een weg.

  • Voor Idéfix-leden geldt de vrije ledentoegang.

  • Inloop 18:30, start 19:00, afronding 22:00 uur.

  • Thee, koffie en water staan klaar; ander lekkers kun je aan de bar bestellen.

Ervaringen
‘Nee, hij had niet alle antwoorden, maar deelde wel zijn ervaringen met me die hem geholpen hadden om hem een vrijer mens te maken. Dit heeft in de loop van 2017 zo ongelooflijk veel verschil gemaakt in mijn leven… En ja, ik ervaar nog steeds verkrampingen hier en daar rondom het begrip geld. Ik blijf leren met vallen en opstaan. Maar het zijn niet meer dan echo’s van de pijn die ik begin dit jaar ervoer.’
— Klazien Schaap

‘Jij hebt een talent om een vraag (die vaak geen vraag is, maar een hoop of een aantal losse woorden) te beantwoorden met een verhaal. Een verhaal dat in beginsel niet altijd direct lijkt aan te sluiten maar uiteindelijk toch altijd bij de kern uitkomt. Prachtig en wonderlijk tegelijk!’
— Marcia

‘In de twee jaar dat ik Mundo nu ken, inspireert hij mij enorm met zijn reis om te leven vanuit vrijheid en verbinding. In de maanden dat hij zonder geld leefde en ook nu hij weer mét geld leeft, rammelt hij zacht en soms hard aan de fundamenten van de financiële systemen. Stelt vragen, met name aan zichzelf. Springt in het diepe en is enorm eerlijk over wat hij daar tegenkomt. Hij houdt een liefdevolle spiegel voor. En hij is een geweldige verhalenverteller.’
— Ymkje van der Haar

Earlier Event: 9 April
Vrij met Geld (Amsterdam)
Later Event: 16 May
Trust Dinner (Stabroek, België)