Back to All Events

Uit je hoofd, in je lijf, creatief met geld (Gent)

  • Huis van Kurt Criel Koning Albert I-Plein 17 9820 Bottelare Belgium (map)
Bottelare

Hoe blijf je trouw aan jezelf terwijl ‘ja maar’ en moeten en verdienen overal aan je mouw trekken? Hoe beweeg je van binnenuit wanneer zoveel om de buitenkant lijkt te gaan?

Je kunt je hoofd erover breken en dat is wat ik lange tijd heb gedaan. Maar er blijkt een makkelijkere weg te zijn.

Op deze dag bewegen we naar een gevoeld vertrouwen en naar een zinvolle creativiteit: door naar ons fysieke centrum te gaan en door de dingen van daaruit andersom te bekijken.

Het ochtenddeel bestaat uit een Qigong workshop; ’s middags gaan we 'moeten' en ‘verdienen’ en ‘business modellen’ transformeren tot ideeën die zin geven in plaats van vreten. Je kunt je voor alleen de ochtend of middag aanmelden, maar als het thema geld iets met je doet raad ik je van harte aan om bij beide aan te sluiten. Ik vind Qigong namelijk vrij onnavolgbaar in het creëren van ruimte in lijf en wezen.

Dat gezegd, je bent ook voor één deel welkom. Kurt Criel heeft zijn prachtige huis in Bottelare, ongeveer tien kilometer van Gent, voor ons opengesteld.

Praktisch:

  • Zondag 19 mei 2019

  • Koning Albert I-Plein 17, 9820 Bottelare, België (parkeren kan op het dorpsplein, aan de kerk of op een andere plek dichtbij)

  • Qigong: inloop 10:00, start 10:30, afronding 13:00

  • Creatief met Geld: start 14:30, afronding 17:30

  • Pot-luck lunch (neem zelf iets lekkers mee): 13:00-14:30

  • Commitment vooraf: €25 voor Qigong, €30 voor Creatief met Geld, €55 voor beide. Na afloop mag je dit bedrag naar boven of beneden bijstellen.

  • Er is plek voor 11 deelnemers en vol = vol

Over Qigong
Qigong liet mij kennis maken met mijn fysieke centrum. Ik leerde bewegen op zijnskracht in plaats van wilskracht, om minder te ‘doen’ en meer te laten gebeuren. Dit ‘werken met levensenergie’ helpt mij nog steeds om me door een fysiek gevoel van vertrouwen te laten dragen. Vandaag geef ik niet alleen een introductie; je krijgt een aantal simpele oefeningen mee die je makkelijk kunt onthouden en overal kunt doen. Meer over mijn beleving van Qigong vind je hier.

Over Creatief met Geld
Hoe kun je doen wat jou ten diepste vervult en daarmee in je levensonderhoud voorzien? Hoe laat je wensen in vervulling gaan als je geen geld hebt voor die vervulling? Hoe geef je geld een dienende, zorgzame en creatieve rol binnen je bedrijf?

Dromen en idealen worden vaak weggejaagd door het idee dat je hart volgen duur is. Maar met de juiste houding is er altijd een weg. Deze workshop is een speeltuin voor die houding. Wat we deze avond níet gaan doen is antwoorden vinden op de plek waar we problemen zien; wat we wél gaan doen is 'moeten' en ‘verdienen’ en ‘business modellen’ transformeren tot ideeën die zin geven in plaats van vreten.

Dus neem je vragen, verlangens of nieuwsgierigheid mee, stel jezelf open voor een creativiteit die er misschien allang is en laten we verwonderd van onszelf en elkaar leren.


Ervaringen van deelnemers aan deze en andere workshops vind je hier.

Earlier Event: 14 May
Vrij met Geld (Amsterdam)