Geld, wat is het ons waard?

 

Begin november 2014, een paar weken na een eureka-moment, organiseerden Tom en ik onze eerste De Ruimte In-avond.

We wilden een maandelijkse ruimte creëren waarin wij onszelf en elkaar konden ont-moeten en delen in wat ons tot leven brengt. Het idee voor de avonden werd: een thema als vertrekpunt en een verrassing als eindpunt. En niet in discussie gaan, maar oprecht luisteren, naar onszelf en elkaar.

De eerste avond ging (niet) over geld en wel over over een economie van verbinding. Een economie waarin we de relatie met onszelf, met onze gaven en met onze wereld kunnen herstellen. Een economie die werkelijkheid wordt zodra we die zelf gaan leven.

Die avond smaakte zó naar meer dat er in 2015 tussen de andere thema’s nog een paar edities volgden.

In deze video zie je de eerste helft van een bijeenkomst bij In De Ruimte in Utrecht op 10 juni 2015. Ik vertel over mijn worsteling, over de vraag ‘ja maar wat ís geld nou eigenlijk, écht?’ en over de ontdekkingen waar ik dankzij die vraag op uitkwam.


Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.