Vrij met zonder geld - Beste Ted

 
Vrij met zonder geld Beste Ted

Dit is een hoofdstuk in wording uit het boek Geld Gaat Nooit Over Geld. Klik hier voor meer info en om het boek te lezen of bestellen.


Amsterdam, 19 december 2015

Beste Ted,

Ik vind het superleuk dat je me wilt horen. Ik hoor jou in je agenda en verplichtingen. En ik hoor Thijs in dat ik af en toe lang van stof ben (dankjewel Thijs!). 

Daarom en toch in 2015 bied ik je dit strakke plan in 05:33 (alleen zichtbaar voor mensen met de link):

Ik wil je uitnodigen om even rustig 6 minuten te zitten, te kijken en te luisteren. Als je daarna een ja voelt, wil ik je vragen om mij het boodschappenlijstje te geven en het vertrouwen dat er iets moois ontstaat in het contact, wanneer je daar ruimte voor hebt.

Mijn vertrek nadert, het plan is al in uitvoering en mijn verdere hulpvragen hangen af van wat hier uit komt, dus ik hoor graag voor de kerst van je. Je bent natuurlijk welkom met vragen, ideeën of wensen. En wat hier ook uitkomt, ik ben jou en Thijs nu al dankbaar voor wat jullie hebben getriggerd, heel erg gaaf!

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in januari, of in mei wanneer ik weer een paar weken in Nederland ben, of ...

Mooie dag!

Mund

P.S.: ik denk nu aan deze uitspraak, op de muur bij een heel bijzonder café in Amsterdam: "The best way to find out if you can trust somebody is to trust them."


Zeist, 21 december 2015

Beste Mundo,

Dank voor je mooie bericht. Ben er even stil van. Om je een eerlijke kans te geven mìj -in ruil- te begrijpen, moet ik je eerst vertellen dat ik met twee mooie mensen al eerder over dit idee heb gesproken. Leven zonder geld, geven is alles wat we hebben. Ik zie dat het niet kan zonder compromissen. Zwanger zijn van het idee ‘leven zonder geld’ is opwindend. Vraag is: wat is geld voor jou? Voor mij is geld iets dat je niet materieel, maar ook niet alleen geest kan noemen. Geld is beide, als vertrouwen, als geweldloos communiceren, als aanraking. Het behoort tot een wereld ‘ertussenin’. Zo bezien is het aardig lastig te leven zonder geld. De praktische kant zie je ook al direct in je vraag besloten liggen. Wat doe je met je spaarcenten? Wat ga je meenemen op reis? Wat is je vangnet? Mijn voorstel zou dan ook zijn dat je nadenkt over hoe je het wil doen, wat eigenlijk je meest dringende verlangen is. Is dat leven/reizen zonder geld? Doe dat dan. Of is het leven in vertrouwen en verbinding. In dienst van het leven en wie het leven op je pad brengt. Ik stel me voor dat je onderweg vraagt of je iemands computer mag gebruiken om je berichten te posten, een camera mag gebruiken om iets vast te leggen… En ja, waarom zou er niet een camera ongebruikt liggen, ergens, wachtend op jouw komst en vraag? Neem gewoon de boot en betaal de overtocht. Of neem geen boot als het geld op is en lift met een visser mee die toch ook een keer aan de overkant gaat landen. Altijd handen tekort aan boord.

Als ik even heel hard en eerlijk ben is de vraag om je geld te geven om zonder geld te reizen een vraag die nog niet af is.

Deze ochtend is te vol om alles wat ik je zou willen vragen of zeggen op te schrijven, maar ik hoop dat dit een waardig eerste antwoord is op je ochtendwandeling met je strakke plan.

En… als je ooit in de shit zit en je weet echt niet meer hoe je er anders uit kunt komen, laat het me weten.

Hoop je binnenkort een keer te ontmoeten.

Kom je bij ons eten vanavond?

Warme groet, 

Ted van den Bergh


Tsja… Open deur…

Vanavond eet ik bij Ted en Gerda...


Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.