Lift je mee?

 

Dit is een hoofdstuk in wording uit het boek Geld Gaat Nooit Over Geld. Klik hier voor meer info en om het boek te lezen of bestellen.

(Je vindt dit filmpje ook hier op Facebook.)


Reizen tijdens dit experiment ‘zonder’ geld doe ik vooral door te liften. En daarin ontdek ik iets heel moois.

Want ik zie niet alleen individualisering en angst. Ik ervaar ook dat wij mensen een stuk warmer zijn dan we geneigd zijn te denken.

Liften verrijkt mij en de mensen met wie ik meerijd. Liften geeft me energie, wakkert levendigheid aan, maakt me enthousiast. Liften verbindt. En ik wil dat heel graag vieren.

Ik zie voor me dat liften (weer) de normaalste zaak van de wereld is. Een gedeelde reis die nooit verveelt. Een weg naar bijzondere ontmoetingen, begrip, dankbaarheid en liefde. In een samenleving die leeft.

Wil je meedoen en meemaken?

Ga Liften. Ga alleen, ga samen, ga op de bonnefooi, plan het van tevoren... Ga af op wat voor jou goed voelt. Zeg ja wanneer je een ja voelt en nee wanneer je een nee voelt. Doe mee omdat je het leuk vindt en niet omdat je vindt dat je mee moet doen. Er is geen stoer of fout. Doe mee op jouw eigen manier.


Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.