Lift je mee?

Een Nationale Liftweek. Voor een positieve beweging.
4-10 juli 2016

Sinds 1 januari 2016 leef ik zonder geld. Een experiment als deel van mijn onderzoek naar écht leven. Reizen doe ik nu vooral door te liften. En daarin ontdek ik iets heel moois.

In de auto zie ik individualisering en angst. En in de auto zie ik mogelijkheid en ruimte. Ik ervaar dat wij mensen een stuk warmer zijn dan we geneigd zijn te denken. Liften helpt mij om die warmte te ontmoeten en door te geven.

Liften verrijkt mij en de mensen met wie ik meerijd. Liften geeft me energie, wakkert levendigheid aan, maakt me enthousiast. Liften verbindt. En ik wil dat heel graag vieren.

Ik zie voor me dat liften (weer) de normaalste zaak van de wereld is. Een gedeelde reis die nooit verveelt. Een weg naar bijzondere ontmoetingen, begrip, dankbaarheid en liefde. In een samenleving die leeft.

Met plezier nodig ik je uit.
Niet alleen om een week mee te doen,
maar om een positieve beweging mee te maken.

Wil je de beweging een impuls geven?

Of verzin zelf iets dat je leuk vindt. De Liftweek is niet van mij—ik maak alleen een uitnodiging.

Wil je meedoen en meemaken?

Ga alleen, ga samen, ga op de bonnefooi, plan het van tevoren... Ga af op wat voor jou goed voelt. Zeg ja wanneer je een ja voelt en nee wanneer je een nee voelt. Doe mee omdat je het leuk vindt en niet omdat je vindt dat je mee moet doen. Er is geen stoer of fout. Doe mee op jouw eigen manier. En als je je ontmoeting wil delen—onderaan deze pagina, op het Facebook-evenement, op je eigen tijdlijn op Facebook of op Twitter, met of zonder #liftjemee—allemaal leuk!

Ik ben benieuwd. En wie weet, komen we elkaar ergens tegen.
Op inlovewith.earth vind je meer over wat me beweegt
en op gehoorzaam.nu/ja zie je een boek in wording.

Warme groet! Mundo
mundo@inlovewith.earth
facebook.com/mundoresink


P.S.
Mijn doel met de Nationale Liftweek is niet om iedereen aan het liften te krijgen—hoe mooi ik dat ook zou vinden. Mijn doel is om de levendigheid en dankbaarheid die ik ervaar tijdens liften over te brengen. Ik raak die levendigheid niet kwijt wanneer ik de auto uit stap. De levendigheid blijft. Mijn dankbaarheid voor het leven groeit. Mijn energie slaat over op andere mensen. En daar hoef ik niks voor te doen. Ik kan niet anders dan doorgeven wat mij in liefde is gegeven.

Voor mij gaat de Nationale Liftweek over vertrouwen, contact, begrip, dankbaarheid en liefde. Die kunnen we overal tegen komen. Dus als liften te ver voor je gaat: liften kan in trein, bus of boot. Zelfs in het vliegtuig. Ontmoetingen tijdens het liften maak ik ook wandelend, fietsend en boodschappend mee.

Ik heb deze vrijheid niet altijd gekend. Ook nu ben ik ‘em nog wel eens kwijt. Ik leer met vallen en opstaan om te leven voorbij schroom en onzekerheid. En om te luisteren, in contact, met anderen en met mezelf, in stilte of in de uitwisseling, naar wat van binnen klopt.

Neem de oproep dus aan zoals voor jou nu het beste voelt. Ga af op wat je raakt en laat links liggen wat je niet aanspreekt. Lift je mee is boven alles een uitnodiging voor de levendigheid in jou die er al(tijd) is.