Baas Zonder Helaas Pindakaas

 
Baas Zonder Helaas Pindakaas

Sinds woensdagnacht twaalf uur ben ik de trotse beheerder van een ‘onsuccesvolle’ crowdfunding-campagne. Ik mocht het vieren met een groepje vrienden en champagne.

En voor deze baas is het allesbehalve helaas pindakaas.

753 mensen hebben 'Ja' gedaan. En er is een hele hoop 'Ja' gezegd. Sommigen zeiden 'Nee' en een enkeling zei 'Stop met deze aandacht-trekkerij.'

Ik kan één ding met zekerheid zeggen: dit (heeft ge)raakt.

En de laatste vijf dagen van de campagne letterlijk staan, voorbij de schaamte, met een Free Hugs-bord, meemakend hoe twee simpele woorden uitnodigen tot innig contact... Nou het regent dus kadootjes.

Over die kadootjes zo nog iets leuks; nu eerst een huishoudelijke mededeling. 

Voordekunst hanteert een ondergrens van 80% en die is niet gehaald. Ook in dit uitzonderlijke geval blijft Team Voordekunst hier voor staan — ik vind dat best wel integer en tof — dus krijgt iedereen zijn/haar gift terug.

Ik knutsel lekker door en kom binnenkort terug voor een nieuwe ronde, waarbij ik het doelbedrag afstem op de som van iedereen die (opnieuw) 'Ja' wilt zeggen.

Als je een seintje wilt wanneer de nieuwe ronde van start gaat — en/of als je een vraag hebt, hoor ik je graag via mundo@astronautsonearth.org of schrijf je hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.


Ik geniet ondertussen van meer dan ik me had kunnen wensen, waaronder 365 dagen Free Hugs.

Gisteren stond Luc op de plek waar ik vijf dagen stond...

...terwijl ik deze woorden schrijf staat Klazien er met twee vrienden...

...en zo gaat het nu al door tot in ieder geval woensdag 27 december.


Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.