De berg en de eerste stap

 

Ik kreeg donderdagochtend een telefoontje van iemand die op mijn website was gestuit. Hij belde met een wanhoopskreet. Geen werk meer, schulden, moet volgende week z’n huis uit, uit met z’n vriendin, ‘en nu lig ik op bed en ik kan wel opstaan, maar wat dán? Dan ga ik naar buiten, en wat dán?’

Tijdens ons gesprek veranderde wanhoop in enthousiasme en machteloosheid in verantwoordelijkheid. Allebei waren we dankbaar dat hij de moed had gehad om te bellen.

Deze jongen is net als iedereen uniek maar zijn situatie niet. Ik geloof dat we allemaal iets bijzonders hebben te geven. En dat als we dagelijks moeten betalen om op deze aarde te mogen wonen, het écht een uitdaging is om onze gaven te (blijven) voelen, ontdekken en zien.

Nou en als ik dan zo’n gesprek mag beleven, heb jij er misschien ook iets aan. Hieronder het filmpje dat ik ’s middags maakte, over onoverkomelijke bergen, over wat we het liefste willen doen, en over de stap die we volgens mij áltijd kunnen zetten.

De todo-lijst die energie geeft, kun je ook bekijken en downloaden via bit.ly/er-is-altijd-een-stap.


Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.