Een samenleving die niet te koop is

 

Ik zit met een groepje mensen in een verkennende zoektocht. We zien een stukje aarde voor ons dat wij beheren en waarop we al bouwend ontdekken wat het betekent om werkelijk samen en met de natuur te leven.

Een maand geleden waren we op een avond over alternatieve en vernieuwende woonvormen. Voor ons een bijzondere bijeenkomst, allereerst omdat we het vuur in ons voelden oplaaien, maar ook omdat we een honger naar verandering bemerkte onder de aanwezige ambtenaren.

Twee weken later mocht ik tijdens de Beeldvorming — een ophalen van ideeën en bezwaren over de woonvisie van de gemeente — inspreken. Die bijeenkomst liep nogal uit en ik zat bij de laatste drie voor wie geen tijd meer was. Ik vond dat eigenlijk wel leuk, want als ik niet kan spreken kan ik wel luisteren. En nu mag ik op 5 november alsnog inspreken tijdens de zogenaamde Oordeelsvorming, via een ingezonden filmpje deze keer.

Dus met plezier, en met dank aan Loes Berkhout die ons op de eerste bijeenkomst wees, hier mijn huidige visie op een samenleving die niet te koop is:

Meer informatie:

Een aantal initiatieven en ideeën die mij inspireren:Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.