Geld Gaat Nog Steeds Niet Over Geld

 
Geld Gaat Nog Steeds Niet Over Geld

Iets meer dan een jaar geleden spraken 753 mensen hun steun uit voor de crowdfunding-campagne voor mijn boek Geld Gaat Nooit Over Geld. Twee maanden later liet ik weten — en zette ik op deze website — dat er een nieuwe ronde met nieuwe kansen aan zou komen.

En toen was 2018 bijna voorbij en was er nog geen nieuwe ronde met nieuwe kansen. Tenminste, er waren er meerdere, alleen niet zoals ik ze bedacht had.

Een paar weken terug stuurde ik alle donateurs een update, een terugblik en een vooruitblik. En ik vind het leuk om er mijn bloggen van dit jaar mee af te sluiten.

Dus hieronder een deel van de email die de donateurs ontvingen.


... 'De boom die Geld Gaat Nooit Over Geld heet bleek nog een extra jaarring nodig te hebben. Dat is mede te danken aan mijn lieve ex-vriendin Ilse die weer mijn lieve vriendin is.

In 2015 namen Ilse en ik op een nogal kloterige manier afscheid van elkaar, vindende — hoezeer we dat ook niet wilden — dat het toch echt aan de ander lag. In de twee jaar die volgden mochten we ieder op onze eigen manier aankijken en doorwerken wat toch echt bij onszelf lag. En toen konden we elkaar in 2017 weer-zien, letterlijk. Alsof we met nieuwe ogen naar nieuwe mensen keken. Al die dingen die we van de 'ander' hadden gemaakt, bleken niet meer waar of nodig.

Wat zientjes en toen zelfs zoentjes verder is er een hoop licht gekomen op een boel waarvan ik eerder zeker wist dat ik gelijk had.

En een boel van dat gelijk zat in de eerste ruwe versie van mijn boek.

Ik ben me afgelopen jaar nog meer gaan realiseren dat ik niks weet en al helemaal niet zeker. Dat maakt me soms angstig, soms helder, soms krachtig, soms kweenie. Met andere woorden: Geld Gaat Nooit Over Geld leeft en groeit en krijgt een boel geschrap te verduren, mede dankzij een ijzersterke (edoch zachte) redacteur en een groep betrokken bèta-lezers.

De eerste crowdfunding-campagne kwam perfect op tijd om niet te slagen; het boek en ik waren nog niet rijp genoeg. Dus het was een perfect geslaagde, louterende campagne — en ik voel nóg meer dan toen allesbehalve helaas pindakaas.

Jullie overweldigende steun heeft me enorm gesterkt om te blijven staan en gaan voor wat ik diep van binnen voel. Dankjewel daarvoor.' …


Ik deel graag de reis die ik maak terwijl ik haar ontdek, in de vorm van verhalen, video's, astronauten — initiatieven plus mensen die mij inspireren en aanwakkeren — en vanaf binnenkort... Podcasts. Leuk spannend en soms een beetje eng spannend want mán wat voelt geluid zonder beeld nóg intiemer dan tekst of een filmpje.

Als je dit leest en je wilt op de hoogte blijven, kun je je hier abonneren op mijn nieuwsbrief (max. 1 keer per maand) en/of Wonderweg-updates (een selectie verhalen, video's en andere brandstof — max. 2 keer per maand).

Rest mij jou een prachtige, reflectieve staart van 2018 te wensen en een benieuwde start van 2019, met nog één klein nieuwtje van mijn kant:

Er komt een kleine aan.

Ik had het niet kunnen bedenken en nu is het zo. Begin februari zijn we uitgerekend, en als alles volgens plan gaat worden er dan drie nieuwe mensen geboren — een kind en twee volwassen.

Ondeugende groet van drie mede-astronauten!

Mundo, Ilse en ...

three's a crowd

Foto 1: Ierland 2015, samen met Rob en Teun een week natuurlijk de bergen in.

Foto 2: drie keer raden…Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.