De aarde van de beurs halen? Het Veerhuis is ermee bezig

 
De aarde van de beurs halen — Het Veerhuis is ermee bezig cinema icons.jpg

Betalen om op een aarde te leven die van niemand is, en dat elke dag? Is dat normaal? Helpt het ons? Ik hoef je mijn antwoord denk ik niet te geven maar ik ga het wel doen.

De druk die mensen ervaren, de overlevingsstand waar ze in terechtkomen en blijven hangen, en de rotzooi die daaruit voortvloeit: ik zie een hele grote rol voor grond die niet gratis is maar ‘van mij en niet van jou, tenzij je betaalt’.

De mensen van het Veerhuis denken er op hun manier ook zo over. En ze stoppen niet bij berekenen wat het alternatief zou ‘kosten’.


‘Er is veel meer geld in de wereld dan reële economische waarde. Dat komt omdat we ook handelen in grond. Stel we halen grond uit het geldsysteem? Dan hoeven we geen geld meer te scheppen om grond te kopen en verkopen. Hebben we alleen geld nodig voor de handel in reële economische waarden, voeding, kleding, woning enzovoorts. Wat een lastenverlichting!’

In de geest van Chief Seattle — “Humans merely share the earth. We can only protect the land, not own it” — hebben ze berekend wat het voor de wereld betekent als grond weer vrij is: ‘Voor ieder van de 7 miljard bewoners betekent dit een basisverlichting van € 18.000 per jaar. Een soort omgekeerd basisinkomen.’

En ze stoppen dus niet bij rekenen: ze gaan de grond onder het Veerhuis weggeven aan een stichting die het namens de mensheid beheert, zodat het nooit meer verkocht kan worden.

Je kunt dit proces net als ik volgen en er van leren door je aan te melden op veerhuis.nl/aarde.


Meer over mijn visie op een samenleving die niet te koop is vind je hier.


Inspiratie in je inbox?
Schrijf je
hier in voor de Astronauten op Aarde nieuwsbrief.