Free Hugs en de Hamvraag

Morgen ga ik de straat op en ben ik vijf dagen offline en zonder telefoon. Ik deel graag onderstaande brief, die ik stuurde naar iedereen die mij(n crowdfunding) de afgelopen weken in woord en/of daad steunde.

De brief is een uiting van een verlangen dat we volgens mij allemaal kennen. Ik vind het een mooie afsluiter. Maar wat ik vind hoef jij natuurlijk niet te vinden.

Op een mooi staartje en een prachtig nieuw jaar!

Warme groet,

Mundo


Lieve allen,

Dit wordt mijn laatste bericht tijdens deze crowdfunding-campagne. Ik had geen idee wat ik jullie ging sturen. Dus ging ik er mee zitten, het niet-weten. En toen kwamen er twee vragen op: Welke beweging voel ik? En durf ik erop te vertrouwen?

Ik hoefde niet lang te wachten op de antwoorden: ’Volledig eerlijk zijn’, en ‘Te laat’. ‘Volledig eerlijk’ is mijn grootste verlangen, de kern van waarom ik sta voor wat ik nu doe, en een diepe angst. ’Te laat’ is gewoon te laat; ik kan niet anders meer.

Ik zie al anderhalf jaar voor me dat ik deze tijd eindig met een Free Hugs bord, op straat, weg van laptop en telefoon en in de ont-moeting en overgave. Het is geen bedacht beeld; het kwam en het bleef.

Nu het bijna zover is zou ik miljoenen andere dingen kunnen doen. En de overtuigingen in mijn hoofd vinden heel veel behalve dat het klopt. Maar daaronder — en ik voel tranen terwijl ik dit schrijf — zit een heldere boodschap: ‘Hup naar buiten, mensen ont-moeten, genieten van wat er is gebeurd — waarderen wat er ís, en in totale openheid ontvangen wat nog wilt komen.’

Misschien is deze laatste actie de ‘boost’ die deze campagne nog nodig heeft; misschien niet. Ik weet het niet. En dat is het hele eieren eten van mijn onderzoek en bevrijding: durven om het niet te weten, en durven varen op de beweging die simpelweg zegt: ‘Ga’. Of in dit geval: ‘Sta’.

Ik wil je danken voor het bizars dat je mee hebt gemaakt: 700 mensen hebben (zichzelf) 1555 boeken gegeven. En dat zijn cijfers. Het is vooral de respons die me heeft overweldigd — en bevestigd. We verlangen naar een nieuwe samenLeving, één die niet wordt geregeerd door angst en tekort en wel wordt gedragen door liefde en overvloed. Dit verlangen aangewakkerd zien maakt me diep dankbaar en geeft brandstof.

Als je zin hebt in een omhelzing vind je hieronder een richtingwijzer.

Voor nu veel liefs,

Mundo